Використання гелю для ясен "Парагель" пропонується по такій схемі; після проведеної чистки зубів з допомогою зубної пасти та щітки перед сном, за 30 хвилин, накладається гель "Парагель" на слизову оболонку ясен в ділянці зубів і міжзубних проміжків всьогог зубного ряду. Після 30-ти хвилин рекомендується сполокати ротову порожнину водою і після цього вже не вживати їжі. Такі заходи пропонується проводити впродовж 10-ти днів. Далі гель рекомендується додавати до зубної пасти при проведені традиційних гігієнічних заходів. Циклічність виконання процедур з застосування гелю "Парагель" 2-3 місяці, при умові нагляду чи консультацій стоматолога.

Таким чином, є всі підстави стверджувати, що додаткове включення в традиційні гігієнічні заходи гелю "Парагель", зменшує мікробне забруднення, створює адекватну імуномоделюючу дію на неспецифічні фактори місцевої резистентності, що в свою чергу, покращує кінцевий ефект гігієнічних заходів в комплексній терапії запальних хвороб пародонта, зменшує інтенсивність утворення зубного нальоту і перетворення його в зубний камінь, що призводить до ймовірного рецидиву хвороби після завершення лікування.

Парагель - гель для ясен – протимікробний препарат для комплексного лікування і профілактики інфекційно-запальних хвороб порожнини рота, який має пролонговану імунокорегуючу дію, що сприяє підсиленню процесів фізіологічного самоочищення порожнини рота.

Прагель застосовується для лікування і профілактики інфекційних хвороб порожнини рота, а саме:

гострий гінгівіт; гострий некротичний виразковий гінгівіт; хронічний гінгівіт і запалення ясен; хронічний гіперпластичний гінгівіт; хронічний атрофічний (дисквамативний) гінгівіт; хронічний пародонтит; рецидивуючий афтозний (виразковий) стоматит; післяекстракційний альвеоліт; ювенільний пародонтит; зубна біль інфекційного походження.